منو
آکادمی تلاش مهر پاینده با هدف کسب تجربه و سهولت در کسب مباحث درسی برای دانش آموزان و به کارگیری روش مهندسی تحصیلی و مهندسی کنکور در کنار کار عملی و تجربه دروس دانشگاهی در مدرسه در کنار درس های آموزش و پرورش شکل گرفته است. آکادمی تلاش مهر پاینده با کمک شرکت کسب و کار امن توسعه آتا در تامین زیرساخت و حفظ و نگهداری و موسسه شیمی خلاق از بابت کارهای عملی دانش آموزان این محیط گرم و دلچسب را برای فرزندان دلبندمان آماده کرده ایم.
یکی از پر اهمیتترین رشتهها در دوران تحصیل برای دانش آموزان کمک گرفتن از روان شناس تحصیلی میباشد. این روان شناس تحصیلی است که با دانشآموزان و دانشجویان سروکار دارد. این یکی از شاخههای روان شناسی است که با شناخت شخصیت فردی، روحیات، مسائل اجتماعی، مشکلات مربوط به دانشآموزان و دانشجویان در زمینههای مختلف و همینطور پیشرفت در انتخاب رشته تحصیلی به آنها کمک میکند.
شروع روانشناسی تحصیلی در ایران بین سالهای ۱۳۳۷ تا ۱۳۵۰ بود که مشاوره دانش آموزان موضوع اصلی شد که با برگزاری سمینارهای مختلف مطرح شد. در سال ۱۳۳۷ دورههای آموزشی برگزار شد که برای تربیت روانشناس تحصیلی بود و بعد از آن نیز مراکز تحصیلی ایجاد شد که مشاورین در آن مستقر شدند و به تشکیل پرونده تربیتی اقدام کردند. از سال ۱۳۵۷ بود که مشاور وارد سیستم آموزشی کشور شد و بعد از مدتی از مربیان پرورشی و تربیت شدند تا به عنوان مشاور در مدارس فعالیت کنند. از سال ۱۳۶۴ به بعد نیز مشاوره و راهنمایی دوباره وارد سیستم آموزشی شد. روانشناس تحصیلی به بررسی رفتار شخصیت و روابط بین فردی و انگیزش در دانشآموزان و دانشجویان، یادگیری را به صورت حرفهای بررسی میکند و میزان یادگیری آنها میکند و آن را مطالعه میکند. روانشناسی شاخههای مختلفی دارد، از جمله روانشناسی تحصیلی که علاوه بر مسائل یادگیری دانش آموزان و دانشجویان به مسائل مختلف خانوادگی، عاطفی و اجتماعی آنها نیز میپردازد و مشکلات مختلفی از قبیل پیشرفت تحصیلی آزمون هوش، گفت و گو با والدین و معلمان، آزمونهای استعدادیابی و غیره را بررسی میکند.
روانشناس تحصیلی، کارهای مختلفی انجام میدهند. از جمله کارهایی که روان شناسی تحصیلی به انجام آنها میپردازند، انتخاب رشته و راهنمایی شغلی و همینطور بررسی دلایل افت تحصیلی میباشد. کار روانشناسی تحصیلی، درباره انتخاب رشته و راهنمایی شغلی به این شیوه است که روان شناس تحصیلی همیشه به دانشآموزان در شناخت خود و ویژگیها و شرایط گوناگون رشتههای مختلف و همینطور شرایط جامعه برای انتخاب درست رشته مورد نظر، به آنها کمک خواهد کرد. مسئله انتخاب رشته از اوایل دوران دبیرستان شروع میشود و تا انتخاب رشته دانشگاه نیز ادامه دارد. مسئله مهم این است که روانشناس تحصیلی باید تمامی جوانب و ویژگیهای مقررات هر دوره تحصیلی را بداند. یک روانشناس تحصیلی باید و با استفاده از اطلاعات بدست آمده آن را با شناختی که از دانش آموز به دست آورده است، یکی کند و با توجه به شرایط و مقررات پایهها تصمیم درست را بگیرد.
روانشناس تحصیلی با انجام آزمونهای متفاوتی از جمله تست هوش، آزمونهای سنجش، آزمونهای استعداد، آزمون رغبت سنجش و غیره میتواند به بررسی علایق و استعدادهای دانش آموزان بپردازد و همچنین ویژگیهایی مثل نمرات تحصیلی، بهره هوشی، تعیین نقاط ضعف و قدرت هر فرد در درسهای مختلف را شناسایی میکند. روان شناسی تحصیلی برای بررسی دلایل افت تحصیلی کمک میکند. دانش آموزان زیادی هستند که گرفتار افت تحصیلی میشوند و علاوه بر عوامل مختلفی ممکن است در بروز این مسئله دخیل باشند. در این میان برخی از دانشآموزان به دلیل نگرانی در باب افت تحصیلی به روانشناس تحصیلی مراجعه میکنند.
روان شناسی تحصیلی نیز به بررسی دلایل افت تحصیلی میپردازند و سلامت جسم و روح دانش آموزان مشکلات خانوادگی و عوامل متعددی را در آنها مورد بررسی قرار میدهد. اولین اقدامی که انجام میشود، شناخت دلیل افت تحصیلی میباشد، بعد از یافتن دلیل روان شناس با کمک خود دانش آموز در برخی مواقع نیز از خانواده کمک میگیرد و در برخی مواقع نیز از مسئولین مدرسه کمک خواهد کرد و بعد از آن به مشکلات دانش آموزان میپردازد. مسئله اینجاست که مشاوره تحصیلی با روانشناس تحصیلی، تفاوت خاصی ندارند و هدف هر دو یکی هستند. با این تفاوت روان شناس تحصیلی، جامعه میباشید.
از جمله وظایف مشاور تحصیلی میتوان به مسائل زیر اشاره کرد. مشاور تحصیلی در مورد یادگیری، روش تحصیلی مطالعه و شیوه بهبود حافظه دانش آموزان هستند که در آنها افت تحصیلی وجود ندارد؛ ولی نیاز دارند تا به تقویت حافظه خود بپردازد. روان شناسی تحصیلی به دانش آموزان کمک میکند تا مانع هدر رفتن زمان در آنها شود. مشاوران تحصیلی و روانشناسان تحصیلی به دانش آموزان در برنامه ریزی صحیح برای مطالعه نیز کمک میکنند. همچنین روانشناسان و مشاوران با رعایت اصول یادگیری و همینطور ویژگیهای مختلف حافظه، میتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند.
کمک دومی که مشاوران تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان میکنند، درباره کاهش استرس امتحانات میباشد. بیشتر دانش آموزان و دانشجویان استرس قبل از امتحان دارند. وجود استرس کاملاً طبیعی میباشد و حتی گاهی امری ضروری به شمار میرود، اما هنگامی که استرس بیش از حد باشد، نگران کننده میشود و میتواند موجب کاهش راندمان کار دانش آموزان و دانشجویان شود. به این صورت روانشناسان تحصیلی میتوانند با ارائه روشهایی برای افزایش قدرت حافظه و شیوههای صحیح مطالعه به برطرف شدن این مشکل کمک میکنند.
این مشاوران و روانشناسان در جهت بالا بردن اعتماد به نفس دانش آموزان و دانشجویان تلاش میکنند و به اصلاح افکار به هم ریخته آنها میپردازند. همینطور به آنها کمک میکند تا به تسلط بیشتری مطالعه کنند و با اعتماد به نفس کامل سر جلسه امتحان حاضر شوند. از جمله مسائلی که میتوان از مشاوره تحصیلی کمک گرفت، بالا بردن اعتماد به نفس، مدیریت کردن وقت و روشهای بهتر یادگیری، درمان اختلالات یادگیری از بین بردن استرس و اضطراب در سازمان از بین بردن فراموشی مطالب و همینطور داشتن ارتباط بهتر با همکلاسیها و استاد میباشد.
تمام حقوق این سایت برای مجتمع فرهنگی – آموزشی دخترانه تلاش مهر پاینده محفوظ میباشد. 1401-1374
طراحی و ساخته شده توسط شرکت آتا
پیش ثبت نام سال تحصیلی 1401-1400 مجتمع فرهنگی آموزشی دخترانه تلاش مهر پاینده آغاز شد
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید